Jobbannonser

Här samlar vi tjänster som utlyses till brand- och riskingenjörsstudenter. Det kan vara allt ifrån traineeplatser, extrajobb, sommarjobb, praktik utomlandspraktik och allt där emellan.

Tänk på att det råder ett underskott på brandingenjörer, såväl färdigutexaminerade till de som är i slutet av sin utbildning. Många företag, räddningstjänster och myndigheter rekryterar löpande och tar emot spontanansökningar!

.

Sommarjobba hos Räddningstjänsten Östra Götaland

Räddningstjänsten Östra Götaland söker brandingenjörsstudenter som under sommaren 2020 vill sommarjobba hos dom.

Du kommer under din tid hos dom att få testa dina kunskaper i praktiken, genom att utföra relevanta arbetsuppgifter. Det kan bland annat handla om att inventera radhusbebyggelse, inventera behov av höjdfordon eller om att analysera och följa upp statistik.

Vem kan söka?

Dom söker dig som har läst minst ett år på brandingenjörsutbildningen och som nu vill omsätta sina kunskaper i praktiken. Du kommer att jobba ihop med andra projektanställda. Din placering blir på en av våra heltidsstationer i Norrköping eller Linköping, men du kommer förmodligen att röra dig i hela förbundet och träffa många människor i ditt arbete.

 

För mer information och ansökan, läs mer här!

Sommarjobba hos Storstockholms brandförsvar

Är du intresserad av att arbeta inom räddningstjänsten och studerar till brand- eller civilingenjör? I så fall ska du söka projektanställning hos Storstockholms brandförsvar under sommaren 2020. Storstockholms brandförsvar arbetar med att rädda liv genom att minska risken för – och minimera konsekvenserna av – bränder och olyckor.

Nu söker de 1–2 studenter för sommarvikariat som vill vara med och bidra till deras viktiga arbete och att rädda liv.

För information om tjänsten och ansökan, läs mer här!

Jobb Uppsala brandförsvar

Uppsala brandförsvar har en ledig tjänst ute till färdiga brand- och riskingenjörer. Läs mer nedan:

”Vill du känna dig stolt över ditt arbete? Gillar du att arbeta i en bred roll där du har stora påverkansmöjligheter till att skapa ett tryggare samhälle? Vill du arbeta med kvalificerade arbetsuppgifter och träffa mycket människor? Då är den här tjänsten rätt för dig!

Enheten för samhällsskydd består idag av 16 medarbetare. Du kommer att bli en del av en enhet som kännetecknas av hög kompetens och stort engagemang och driv. Vi är en blandning av brandingenjörer och brandinspektörer varav ungefär hälften arbetar operativt som bland annat insatsledare eller vakthavande brandingenjörer. Beroende på personlig lämplighet och intresse kan du komma att ingå i operativ tjänst.”

Mer information om tjänsten hittar du här!

Sommarjobb på Ringhals AB

Vill du skaffa dig värdefull erfarenhet i sommar? Nu söker Ringhals AB två personer för att arbeta med brandteknisk dimensionering.

Uppgiften består av att analysera brandtekniska förutsättningar för dimensionering av fasta platser i deras anläggningar.
Uppdraget innefattar analys av vilken påverkan en eventuell brand skulle ha på person-, egendom- och reaktorsäkerhet.
Önskad slutprodukt är skriftliga tydliga riktlinjer för vad och hur mycket brandbelastning som får uppstå på en given yta i anläggningarna.
En stor del av arbetet behöver förläggas till Ringhals, men rapportskrivning är möjligt att göra från annan plats i denna tjänst.

”Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 300 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.”

Du kan läsa mer om tjänsten och skicka in ansökan här senast den 23/2-20.

En dag på räddningstjänsten

Vill du veta mer om hur det är att vara brandingenjör på räddningstjänsten?

Räddsam VG  erbjuder dig som läser till brandingenjör möjligheten att följa deras arbete under en dag.
Kontakta dom på info@raddsamvg.se för att planera in en dag som passar både dig och den
räddningstjänst du önskar besöka.

”Räddsam VG är ett samarbete mellan samtliga 19 räddningstjänster inom Västra Götaland.
Vi utbildas, övas och utvecklas tillsammans och vårt mål är att vårt samarbete ska gynna alla
invånare i Västra Götaland. Tillsammans är vi starkare och vi arbetar även tillsammans vid
större insatser, både inom och utanför vårt område.
Välkommen att följa med oss i vår vardag.”
www.raddsamvg.se

Sommartrainee hos Fennovoima

Är du intresserad av att vara trainee i sommar i Helsingfors?

Gå då in på denna länk och ansök hos Fennovoima senast den 05/02-2020.

”At Fennovoima we continue to grow and develop our organization. Besides the experienced professionals we recruit for our permanent positions, we are also looking for some summer trainees to assist and participate in different duties in our organization during the summer holiday season. As a summer trainee you will gain valuable experience from our unique project and international organization, and you get to be a part of an inspiring work environment with highly talented professionals as your colleagues. You will also be offered a comprehensive introduction to Fennovoima and to your tasks.”

.

Har du en tjänst du vill annonsera här? Det är helt gratis, kontakta AMK.
Tänk på att annonsen ska rikta sig mot medlemmar i BIIF (studenter). För utexaminerade ingenjörer hänvisar vi er istället till LTH:s alumnilistor.