Jobbannonser

Här samlar vi tjänster som utlyses till brand- och riskingenjörsstudenter. Det kan vara allt ifrån traineeplatser, extrajobb, sommarjobb, praktik utomlandspraktik och allt där emellan.

Tänk på att det råder ett underskott på brandingenjörer, såväl färdigutexaminerade till de som är i slutet av sin utbildning. Många företag, räddningstjänster och myndigheter rekryterar löpande och tar emot spontanansökningar!

.

Lärare till RUB Revinge

MSB söker lärare till RUB Revinge!

Arbetet

Du kommer vara en del av ett fantastiskt lärarlaglag som vidareutbildar framtidens brandingenjörer för arbete inom svensk räddningstjänst (RUB). Utbildningen har fyra huvudsakliga block:

  • Ledning av räddningstjänst
  • Tillsyn och andra olycksförebyggande uppgifter
  • Samhällets krishantering
  • Ledarskap och ledning av utvecklingsarbete

Kvalifikationer

Du är utbildad brandingenjör med genomförd och godkänd kurs Påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer. Du har även några års erfarenhet av arbete inom räddningstjänst.

Förutsättningar

Tjänsten är en heltidstjänst tillsvidare med inledande provanställning med placering i Revinge.

Vill vi ha din ansökan senast 29 maj 2020.

Mer info om tjänsten samt ansökan finner du här!

Vi på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ser fram emot din ansökan!

Lärare till räddningsledarutbildningarna Revinge

MSB söker lärare till räddningsledarutbildningarna i Revinge!

Arbetet

I uppgifterna ingår bland annat att förbereda, utveckla och genomföra utbildningar, simuleringar och övningar inom områdena:

–          Taktik, metod och ledning vid skadeplats

–          Uppbyggnad av ledningssystem

–          Stab- och ledningsstöd vid mer komplexa räddningsinsatser

 

Kvalifikationer

Du har genomgått, som arbetsgivaren bedömmer, relevant räddningsledarutbildning eller motsvarande från tidigare. Du kan vara utbildad brandingenjör med Påbyggnadsutbildning. Du bör även ha några års erfarenhet av arbete inom räddningstjänst med ledande befattning.

Förutsättningar

Tjänsten är en heltidstjänst tillsvidare med inledande provanställning med placering i Revinge.

Mer info om tjänsten samt ansökan finner du här!

Vi på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ser fram emot din ansökan!

Semestervikariat Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund söker nu brandingenjör för semestervikariat sommaren 2020. 

Arbetet
Arbetsuppgifterna kommer bestå av att bedriva projekt och utföra uppgifter främst inom den förebyggande verksamheten. Visst annat arbete kan också bli aktuellt i angränsande verksamhet inom ramen för räddningstjänstens uppdrag. Beroende på din erfarenhet och kompetens kan det även finnas möjlighet till tillsynsarbete. Du kommer under perioden handledas av en av deras brandingenjörer.

Kvalifikationer
Du har fullgjort minst 2 års studier som brandingenjör. Det är meriterande om du går eller har gått RUB-året. Det värdesätts att du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du är självgående, kan planera ditt arbete och ta egna initiativ. Du är en trygg och stabil person som inger förtroende.
För arbetet krävs att du har B-körkort.

Förutsättningar
SÄRF erbjuder semestervikariat på heltid under perioden juni – augusti 2020. Arbetstiden är förlagd måndag – fredag med flextid och tjänsten är placerad på förbundets huvudkontor i Borås. Vi ser helst att du kan arbeta minst sex veckor under perioden.

För ansökan och vidare information om tjänsten, läs mer här!

Sommarjobba hos Räddningstjänsten Östra Götaland

Räddningstjänsten Östra Götaland söker brandingenjörsstudenter som under sommaren 2020 vill sommarjobba hos dom.

Du kommer under din tid hos dom att få testa dina kunskaper i praktiken, genom att utföra relevanta arbetsuppgifter. Det kan bland annat handla om att inventera radhusbebyggelse, inventera behov av höjdfordon eller om att analysera och följa upp statistik.

Vem kan söka?

Dom söker dig som har läst minst ett år på brandingenjörsutbildningen och som nu vill omsätta sina kunskaper i praktiken. Du kommer att jobba ihop med andra projektanställda. Din placering blir på en av våra heltidsstationer i Norrköping eller Linköping, men du kommer förmodligen att röra dig i hela förbundet och träffa många människor i ditt arbete.

 

För mer information och ansökan, läs mer här!

Sommarjobba hos Storstockholms brandförsvar

Är du intresserad av att arbeta inom räddningstjänsten och studerar till brand- eller civilingenjör? I så fall ska du söka projektanställning hos Storstockholms brandförsvar under sommaren 2020. Storstockholms brandförsvar arbetar med att rädda liv genom att minska risken för – och minimera konsekvenserna av – bränder och olyckor.

Nu söker de 1–2 studenter för sommarvikariat som vill vara med och bidra till deras viktiga arbete och att rädda liv.

För information om tjänsten och ansökan, läs mer här!

Jobb Uppsala brandförsvar

Uppsala brandförsvar har en ledig tjänst ute till färdiga brand- och riskingenjörer. Läs mer nedan:

”Vill du känna dig stolt över ditt arbete? Gillar du att arbeta i en bred roll där du har stora påverkansmöjligheter till att skapa ett tryggare samhälle? Vill du arbeta med kvalificerade arbetsuppgifter och träffa mycket människor? Då är den här tjänsten rätt för dig!

Enheten för samhällsskydd består idag av 16 medarbetare. Du kommer att bli en del av en enhet som kännetecknas av hög kompetens och stort engagemang och driv. Vi är en blandning av brandingenjörer och brandinspektörer varav ungefär hälften arbetar operativt som bland annat insatsledare eller vakthavande brandingenjörer. Beroende på personlig lämplighet och intresse kan du komma att ingå i operativ tjänst.”

Mer information om tjänsten hittar du här!

.

Har du en tjänst du vill annonsera här? Det är helt gratis, kontakta AMK.
Tänk på att annonsen ska rikta sig mot medlemmar i BIIF (studenter). För utexaminerade ingenjörer hänvisar vi er istället till LTH:s alumnilistor.