Hej Bi19!

Grattis till antagningen och varmt välkommen till Sveriges hetaste ingenjörsutbildning!

Vi är BIIF, en ideell förening för brandingenjörsstuderande vid Lunds Tekniska Högskola. Du kommer se mycket av oss i styrelsen under din tid på LTH, med extra hög närvaro under första veckan!

Det är omöjligt att inte bomba nya studenter med information, och det kommer mycket info från alla håll och kanter – därför har vi valt att samla det du behöver veta för att komma igång på denna sidan.

Schemat här är en hjälp för dig att samla info från oss, LTH och V-Phös på samma ställe. Håll dock koll på respektive schema från arrangörerna då saker snabbt kan ändras!

LTH’s händelser i kalendern är obligatoriska, medan våra och Phösets är frivilliga. Vi rekommenderar dock att du försöker vara med så mycket du kan på både våra och Phösets events under första veckan. Det är superkul och du får en mycket enklare väg in i ditt Lundaliv med nya vänner vid din sida!

Din första dag kommer starta i Kårhusets aula med ett upprop. Att hitta dit kommer vara mycket enkelt – se bild nedan. Streckgubbarna illustrerar att det kommer vara mycket folk som ska in på samma ställe som du, följ bara strömmen!

Därefter kommer du få guidning exakt vart du ska senare. Alltså inget du behöver bekymra dig över nu. Om du ändå skulle gå vilse finns här en bra karta över var du kommer spendera 70-95% av din studietid:

Som brandingenjörsstuderande är du en del av V-sektionen, sektionen för samhällsbyggnad. På V-sektionen går även programmen civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad, lantmäteri samt riskhantering. De två förstnämnda kommer du läsa mattekurserna tillsammans med, det är också med dessa du kommer hamna i samma faddergrupp med. Faddergrupperna är en del av den 4-veckor långa och riktigt roliga nollningen som arrangeras av V-Phös.

Här kommer lite nyttiga länkar:
Schema för brandare på LTH (vecka 35)
Schema för brandare på LTH (vecka 36+)
Schema för nollning via V-Phös
Begagnad kurslitteratur för brandare
BIIFs facebooksida
BIIFs instagram
LTH’s antagningssida
V-sektionens hemsida

Har du några funderingar?
Inga konstigheter! Hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig. Du kan kontakta oss på Facebook, Insta eller via mejl. Det går såklart även att greppa tag i oss om du hittar oss.

Och än en gång, varmt välkommen till LTH!