Jobbannonser

Jobbannonser

Jobbannonser

Här samlar vi tjänster som utlyses till brandingenjörsstudenter. Det kan vara allt ifrån traineeplatser, extrajobb, sommarjobb, praktik utomlandspraktik och allt där emellan.

Tänk på att det råder ett underskott på brandingenjörer, såväl färdigutexaminerade till de som är i slutet av sin utbildning. Många företag, räddningstjänster och myndigheter rekryterar löpande och tar emot spontanansökningar!

 

Storstockholms brandförsvar söker student till sommarprojekt

Studerar du exempelvis till brandingenjör, civilingenjör inom riskhantering eller brandteknik och är intresserad av att prova att jobba inom räddningstjänsten?

Som räddningstjänst har vi en viktig roll i en rad olika spännande utvecklingsprojekt och inriktningen på årets sommarprojekt fokuseras på undermarksanläggningar och analys av genomförda olycksutredningar.

Sista ansökningsdag 30/3.

Läs mer om tjänsten här!

Södertörns brandförsvarsförbund söker studenter för projektarbete i sommar

Vill du vara med att utveckla vår organisation och samtidigt få en inblick i hur det kan vara att arbeta som brandingenjör inom en kommunal räddningstjänst?
Det kommer finnas goda möjligheter att själv påverka vilka typ av projekt man vill utföra under sommaren. Det finns också möjlighet att följa med på larm både med ledningsfunktioner och brandstyrkorna.

Anställningstid minst 4 veckor.
Sista ansökningsdag 31/3.

Läs mer om tjänsten här!

Uppsala brandförsvar söker två brandingenjörsstudenter till sommarjobb!

Vill du jobba med byggnadstekniskt brandskydd och lära dig mer om arbetet som brandingenjör på en räddningstjänst? Då kan detta vara något för dig!
Arbetet kommer i huvudsak innefatta att genomföra tillsyner av radhus enligt LSO. Vid intresse finns även möjlighet att åka med insatsledare/vakthavande brandingenjör kvällstid och helger.

Sista ansökningsdag 20/3.
Läs mer om tjänsten här!

Brandkåren Attunda söker studerande brandingenjörer till sommaren

Är du intresserad av byggnadstekniskt brandskydd och vill lära dig mer om byggreglerna? Brandkåren Attunda söker brandingenjörsstudent från brandingenjörsprogrammet eller RUB- påbyggnadsåret för projektanställning under sommaren 2018.

Anställningstid är heltid ca 7 veckor. Sista ansökningsdag 20/3.
Läs mer och ansök här!

Räddningstjänsten Västervik och Oskarshamn söker gemensamt sommarjobbare för perioden juni-augusti

Under sommaren kommer en student att få hjälpa oss med att uppdatera båda organisationernas oljeskyddsplaner och en del andra projekt som kommer att väljas ut tillsammans med den som blir aktuell för tjänsten. Tjänstgöringstiden kommer delas lika mellan Västervik och Oskarshamn. 

Gratis boende kommer att erbjudas på båda orterna. Sista ansökningsdag 13/4.
Maila till: jakob.dahlquist@vastervik.se eller sabine.hedlund@oskarshamn.se

Räddningstjänsten Östra Götaland söker brandingenjörsstudenter för projektarbete med radhus

Radhusinventeringen, som påbörjades under 2015, innebär att vi kartlägger var i vårt område vi har radhusbebyggelse, samt besöker radhusen för att se över deras brandskydd. Inventeringen ligger sedan till grund för informationsutskick till fastighetsägarna. Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då de planerar att intervjua och göra urval löpande under våren. Läs mer här!

Umeå kommun söker ingenjörsstudenter för projektarbete med radhus

I Umeå kommun finns det cirka 3 000 enskilda radhus och vi har påbörjat ett flerårigt arbete med att inventera och kart-
lägga brandskyddet i dem. Syftet är att dels kunna vidta före-
byggande åtgärder, men även stärka vår operativa förmåga genom insatsplanering.

Tjänsten är heltid 8 veckor under sommaren. Sista ansökningsdag 12/3. Läs mer om projektarbetet här!

Ramböll söker nu brandingenjörer och nyexaminerade brand- och riskingenjörer samt sommarpraktikanter

Vill du arbeta på ett av branschens ledande samhällsrådgivare med 13 000 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen? Då är Ramböll något för dig! Idag finns Ramböll i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping.

Sommarpraktik i Linköping, Malmö och Stockholm.
Sista ansökningsdag 11/3. Läs mer om praktiken här!

Nyexaminerad risk- och brandingenjör på samtliga orter.
Sista ansökningsdag  31/5. Läs mer om tjänsten här!